Manisa 1 Şubesi

TBMM’nin ilk işi memur maaşlarında artış ve 3600 ek gösterge düzenlemesi olmalıdır

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ‘En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Temmuz ayına kadar bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatları verdik’ sözünün gereğinin yerine getirilerek, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltilmesini ve diğer kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin de eş değer olarak artırılmasını bekliyoruz.

Bu çerçevede yapılacak yasal düzenlemenin 1 Temmuz itibarıyla hayata geçirilmesi ve yürürlüğe konulması gerekmektedir. En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılmasına ilave olarak, 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği yüzde 6 artış ve enflasyon farkı da ayrıca maaş ve ücretlere eklenmelidir. Buna ek olarak, bu yıl gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine Kamu İşvereni, gerek sınıflar gerek unvanlar gerekse kurumlar arasında meydana gelen maaş/ücret çarpıklığını düzeltecek, iş barışını ve liyakat sistemini temin edecek bir düzenlenmeyi içeren teklifle gelmelidir.

Seçim öncesi bulunulan ‘Birinci dereceye yükselen tüm memurların 3600 ek gösterge hakkından yararlandırılacağı’ vaadi ile memurlara kira yardımı konusunda bir düzenleme yetkili konfederasyon Memur-Sen ile istişare edilerek Temmuz ayı itibarıyla hayata geçirilmelidir.

Kamu görevlilerinin sorunlarının çözüm yeri, sosyal tarafların bir araya geldiği toplu sözleşme masasıdır. Sendika ve konfederasyon olarak, 7. Dönem Toplu Sözleşme hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.