Manisa 1 Şubesi

MEB talebimizi kabul etti

Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, görevde yükselme yazılı sınavına katılacak adaylardan sınav ücreti alınmamasını talep etmiştik. Bakanlık, talebimizi kabul ederek görevde yükselme sınavına katılacak adaylardan sınav ücreti alınmayacağını duyurdu.

Bakanlık web sayfasında yer alan duyuruda, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Kılavuza göre sınava girecek adaylardan bugünden itibaren 16 Haziran’a kadar sınav ücretlerini yatırmaları isteniyordu. Ancak bir karar aldık; şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek arkadaşlarımızdan sınav ücreti almayacağız. Sınava girecek bütün arkadaşlarımıza şimdiden başarılılar diliyorum” ifadelerine yer verildi.

Eğitim-Bir-Sen olarak 22.05.2023 tarihinde bakanlığa müracaatta bulunarak, görevde yükselme suretiyle atama yapılacak kadrolar yönünden sınavın bir tercih değil zorunluluk olması ve kariyer uzman yardımcılığı başta olmak üzere mesleğe giriş niteliğindeki sınavların hemen tamamında sınav ücreti alınmaması gerekçesiyle görevde yükselme sınavında başvuru ücreti alınmamasını talep etmişti.