Manisa 1 Şubesi

Anne, varlığımızın en güçlü değeri ve dayanağıdır.

Sınırsız fedakârlıklarla nesilleri yetiştiren, yüksek sorumluluk duygusuyla toplumu birleştiren, ailenin temel direği, şefkatin, merhametin, iyiliğin timsali annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyoruz.

Anne, neslin teminatı, talimin kaynağıdır. Eğitim, ailede anneyle başlar. Çocukluktan başlayarak duygumuzun, dilimizin, aklımızın ve kültürümüzün temellerini atan annelerimiz, nesilleri inşa ederek, toplumumuzun kaderini belirler.

Ulvi varlığı, hayatımızdaki önemi ve toplumsal rolüyle müstesna bir yere sahip olan annelerimizin hakkının teslim edilmesi ve kıymetinin bilinmesi için inanç ve medeniyet değerlerimiz anneliği her zaman yüceltmiş, ona karşı sorumluluk konusunda çok hassas kurallar koymuş, annelerini memnun etmeyen bir toplumun iflah olmayacağına dikkat çekmiş, İlahi adalet karşısında da bağışlanmayacağını vurgulamıştır. “Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş” sözü milletimizin anneliğe bakışını özetlemiştir.

Ne var ki, tüm değerlerimize musallat olan kapitalizm, annelik gibi ulvi bir değeri de kendine pazarlama metaı hâline getirmiş, pazarlama teknikleriyle içini boşaltmış, anneliği aşındırmak için her türlü arayüzü kullanmıştır. Bunu hayatın her alanına yaymaya; sinemadan dizi sektörüne, gazete manşetlerinden sosyal medyaya kadar anneliği kendi bağlamından kopararak kendine hizmet eder hâle getirmeye çalışmış ve çalışmaktadır.

Annelik, inanç değerlerimizden, kültürel ögelerimizden ve var olan geleneklerimizden kopartılarak bir imaja indirgenmek istenmektedir. Bu bozuk anlayışın neticesinde annelik inşa edici, yapıcı ve birleştirici toplumsal rolünden uzaklaştırılarak, kapitalizmin sınırlarına hapsolmaktadır.

Bizim tarihimizin her evresinde anneler büyük rol üstlenmiştir. Savaşın da barışın da annesiz olmadığı bu topraklar kendi değerlerinden asla vazgeçmeyecektir.

Bir toplumda iç huzurun ve iş huzurunun olmaması en çok annelik duygusunu zedelemekte, iç huzuru olmayan bir annenin ailesi yıpranmakta, bunun yoğunluğu artınca da tüm toplum tahrip olmaya doğru yol almaktadır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, hayatımızın her anın(d)a emek veren annelerimizin çalışma hayatında çalışma şartlarının iyileştirilmesi, annelik duygusunu örselemeden, annelik sorumluluğunu daha fazla yerine getireceği, işi ile çocuğu arasında vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalmadan hizmet üreteceği bir çalışma hayatına ve hayat standardına sahip olması en önemli mücadele alanlarımızdan biridir.

Her yönüyle hayatımızda büyük önemi ve değeri olan, varlıkları bize güç veren, varlığımızın maharetli mimarları bütün annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlık ve mutluluk diliyoruz.