Manisa 1 Şubesi

İdlib’de Mehmet Akif İnan Mahallesi Açıldı

Mehmet Akif İnan Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle Suriye’nin İdlib bölgesinde inşa edilen Mehmet Akif İnan Mahallesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” kampanyası kapsamında AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle inşa edilen briket evlerin açılış ve anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

Kampanya kapsamında İdlib Kemmune yerleşkesi içerisinde inşa edilen Mehmet Akif İnan Mahallesi de hizmete açıldı. Çok sayıda Suriyelinin de katıldığı açılışta konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mehmet Akif İnan Vakfı’nın bir okul, bir cami, bir çocuk oyun alanı ve 400 briket evin yanı sıra Çobanbey’de 20 derslikli bir okul inşa ettiğini belirterek, “2011’de başlayan ve halen devam eden bu zor günlerinizde yanınızda olmak istedik. Türkiye’den bize destek olarak bu imkânı buraya getirmemize vesile olan üyelerimizin sizlere selamları var. Dünyanın hiçbir yerinde mazlumları yalnız bırakmadık, sizleri de yalnız bırakmayacağız. Siz bizim kardeşimizsiniz” dedi.

Mahallenin inşa edilmesinde Memur-Sen ve bağlı sendikaların katkısına değinen Yalçın, “Buradaki kardeşlerimize umut olmak adına çok önemli bir eseri kazandırmış olduk. Allah hepinizden razı olsun. Tüm sendikalarımız, vakfımız, konfederasyonumuz bu işe ciddi bir katkı sundular ve hayırlı bir işe imza atmış olduk. Açılıştan bir gece önce vakıftaki arkadaşlarımız buradaki evleri tek tek dolaşarak çocuklara hediyelerini verdiler. Evinde ulaşamadığımız çocuklar oldu. Onları da inşallah yetim kampına ulaştıracağız. İnşa ettiğimiz mahallede başta merhum Mithat Sevin olmak üzere, Abdülaziz Aslan, Tahsin Suda, İbrahim Keresteci gibi geçmişte sendikalarımızda emek vermiş ve ahirete irtihal etmiş ağabeylerimizin, başkanlarımızın isimleri yaşıyor” şeklinde konuştu.

Her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olduklarını kaydeden Yalçın, şunları söyledi: “Dünyanın neresinde olursa olsun, gözyaşı akıtmış kimseye duyarsız kalmadık. Filipinler’de, Nepal’de, Bangladeş’te, Suriye’de her zaman mazlumların yanında olduk. Bunu insani ve vicdani bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bugün de aynı mefkûreyle, aynı hassasiyetle buradayız. Mehmet Akif İnan’ın kurduğu bir emek hareketi olarak mazlumları yalnız bırakamazdık. Bu kampanyada bizlere destek veren Türkiye Diyanet Vakfı’na da hassaten teşekkür ediyorum.”

Soylu: Yıl sonuna kadar 100 bin evi bitireceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin bölgeye ‘yardım köprüsü’ kurduğunu, 77 bin projelendirilen, 57 bin bitirilen, 9 bini devam eden ve 50 binine de taşınılan evlerin açılışını yaptıklarını dile getirerek, yıl sonuna kadar 100 bin evi bitireceklerini ifade etti.

Sivil toplum kuruluşları tarafından inşa ettirilen briket evlerin toplu açılış töreninin ardından aynı yerleşke içerisinde bulunan Mehmet Akif İnan Mahallesi de Bakan Süleyman Soylu ve Genel Başkan Ali Yalçın tarafından hizmete açıldı.

Memur-Sen’e kampanyaya destekleri için teşekkür eden Soylu, Mehmet Akif İnan isminin mazlumlara umut olduğunu sözlerine ekledi.
 

Mehmet Akif İnan Mahallesi içerisinde Bayındır Memur-Sen Necmettin Erbakan Cami, Mithat Sevin Okulu, Büşra İnan Parkı ve 400 briket ev yer alıyor.