Memur-Sen’e bağlı Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından tarihe postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat darbesinin yıldönümünde “Mağdurların gözüyle 28 Şubat” adlı bir etkinlik gerçekleşti.
Manisa Öğretmenevi’ndeki etkinliğe Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Av. Ahmet Sofuoğlu, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu ve vatandaşlar katıldı.
Program Akpınar Camii İmam Hatibi Cebrail Çelik’in okuduğu Kuran tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmasını yapan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Mesut Öner, 28 Şubat'ın, nizamiye önünde anaların gözyaşı, üniversite girişinde başörtülü kız öğrencilerin feryadı olarak hatırlandığını söyledi. Öner,"Kadim medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek Asımın Nesli olarak, Millet iradesine ipotek koyan vesayetin, her türlüsüne yani paraleline de, yatayına da, dikeyine de karşıyız. Demokrasimizin kara lekesi 28 Şubatı Unutmadık, Unutturmayacağız." Dedi.
Selamlama konuşmasını yapan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, 21.yüzyıl Türkiye’sinde darbelerin hiç eksik olmadığını söyledi. 1950’ye kadar millete rağmen zihniyetindeki insanların bu ülkeyi yönettiğini kaydeden Sofuoğlu, 1950’de milletin inisiyatif aldığını ama vesayetçi yapının 1960 yılında yeni bir darbeyle iş başına geldiğini vurgulayarak, “Millet kendini gösterdikçe hep darbelerle karşı karşıya kaldı. Bütün darbeler kirlidir ama 28 Şubat postmodern darbesi hepsinden daha kirlidir. Oluşturduğu hem maddi, hem de manevi tahribat milletimizi onlarca yıl geriye götürdü” dedi.
28 Şubat’ta milletin büyük bir tahribata uğratıldığının altını çizen Sofuoğlu, “Hak, hukuk her şey ayaklar altına alındı. Postmodern darbenin asıl hedefi dindarlardı. Asıl tahribatı da dini kurumlar üzerinden gerçekleştirdiler. Suni üretilen Ali Kalkancıları, Fadime Şahinleri, Müslüm Gündüzlerle insanımızın din olgusu beyinlerde hiçleştirildi. Okullarını birincilikle bitiren öğrenciler, kürsülerden aşağıya indiriliyordu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Ahmet Sofuoğlu, 28 Şubat sürecinde mağdur olan insanlardan sadece bir kaçıdır. 28 Şubat’ta Rahmetli Erbakan Hocamızın yanında eğer Memur-Sen gibi bir sivil toplum kuruluşu olsaydı 28 Şubat’ın yaşanmasına izin vermezdi. Onun için 28 Şubat darbesinin yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız.” diye konuştu.
Programda konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 28 Şubat’ın bir baskı ve zulüm dönemi olduğunu vurguladı. Bugün 28 Şubat’ı yapanların hem halk nezdinde, hem de yargı önünde hesap verdiğinin altını çizen Çelik, “28 Şubat, eserleri silindi, her şey tozpembe diyemeyiz. Hakla batılın mücadelesinde yeni 28 Şubat versiyonları ortaya çıkabilir. Bugün paralel yapının yaptıkları 28 Şubat’ın farklı bir versiyonudur. Ama biz bilinçli olursak, biz duyarlı olursak darbe girişimlerinde bulunanlara her zaman hayır deriz. O gün bugünkü Memur-Sen gibi güçlü sivil toplum kuruluşları olsaydı o gün de farklı bir Türkiye olabilirdi. Bende 28 Şubat mağduru bir insanım. Bugün 28 Şubatçıların üniversiteden attığı Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi’yle birlikte bugün halkımızın oylarıyla belediye başkanlığı yapıyoruz ” diye konuştu.
Programda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Av. Ahmet Sofuoğlu, 28 Şubat döneminde avukat olarak birçok mağdurun davasına katıldığını ve çok ciddi mağduriyetlerin yaşandığını söyledi. Sofuoğlu, "28 Şubat sürecinde yaşananlar toplum mühendisliğine soyunmuş bazı kesimlerin bir projesiydi. Bir taraftan muhafazakar kesim ötekileştirilmeye çalışılırken bir taraftan da bankaların içi boşaltılmıştır. Ama Elhamdülillah bu proje millet nezdinde karşılık bulmamıştır." Şeklinde konuştu.
Programda konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 28 Şubat'tan sonra akademik çalışmalarına son verdiğini, bu süreçte dindar oldukları için bir çok akademisyenin de görevine son verildiğini söyledi. 28 Şubat'ın demokrasi tarihin kara lekesi olduğunun altını çizen Çerçi "Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat süreci ancak ve ancak 5 yıl sürmüştür. Bu iddiayı ortaya atanları ve siyasi destekçilerini millet 2002'de özgür iradesini ortaya koyarak sandığa gömmüştür.28 Şubat sürecinin on binlerce mağduru ve ekonomiye verdiği milyarlarca liralık zarar hiç unutulmadı ve unutulmayacaktır." Dedi.
28 Şubat 1997 öncesinde öğretmenlik yapan ve o dönemde başörtüsünü çıkarması için çeşitli baskılara maruz kalan sınıf öğretmeni Yasemin Bilge, 28 Şubat sürecinde başörtülü olduğu için öğrencilerinin gözü önünde rencide edildiğini,baskılara maruz kaldığını anlattı. İnancı dolayısıyla görevinden atıldığını vurgulayan Bilge,"Üzerimde çok yoğun baskı vardı. Öğrencilerimden uzaklaştırıldım. Yalnızca başörtülü olmam sebebiyle,dindar olmam sebebiyle soruşturma geçirerek görevimden atıldım. 15 yıl boyunca Öğretmenlik mesleğinden uzak kaldım. Öğrencilerimden uzak kaldım. Şuan görevime döndüm ama 15 yılın hesabını kim verecek? Mağduriyetimizi gideren tüm yetkililere teşekkür ediyorum Allah onlardan razı olsun." Şeklinde konuştu.