Manisa 1 Şubesi

Hakça paylaşım örgütlü mücadeleyle mümkündür

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, güçlü olmanın, sorunları çözmenin, hakça paylaşımın, kazanım sağlamanın yolunun örgütlenmeden geçtiğini ifade ederek, “Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, özgürlüğün teminatıyız. Kurulduğumuz günden bu yana hep milletin yanında, haksızlıkların karşısında olduk. Mücadelemizle kazandık, eğitim çalışanlarına kazandırdık. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz” dedi.

Mithat Sevin, Manisa Şubesi’nin Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Burada sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sevin, müşavereye önem veren, işlerini istişare ederek yapan bir sendika olduklarını belirterek, emanete gölge düşürmeden, ilk günkü heyecan ve azimle sorumluluklarını bihakkın yerine getirmek için gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışacaklarını dile getirdi.



 

Sorunlara çözüm bulunulmalı, eğitimcilerin özlük hakları iyileştirilmelidir

Eğitim çalışanlarının eğitim-öğretim faaliyetlerinin en önemli ve vazgeçilmez unsuru görülmesi, saygınlığının artırılmasının hedeflenmesi gerektiğini kaydeden Sevin, eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunmadan, özlük hakları iyileştirilmeden, eğitim alanındaki çalışmalara katkıları ve destekleri sağlanmadan üretilecek politikaların ve alınacak kararların uygulanabilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin mümkün olmadığını, olmayacağını söyledi.



 

Ek gösterge artışı için düzenleme bir an önce yapılmalıdır

3600 ek gösterge konusuna da değinen Sevin, “Bu konuda verilen sözün gereği bir an önce yerine getirilmelidir. Meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlilerini kapsayacak bir ek gösterge artışı için düzenleme yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Öğretmenlik meslek kanununun çıkarılacak olmasının yerinde ve gerekli olduğunun altını çizen Sevin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerin görev, yetki, hak ve sorumluluklarının belirlendiği, mesleki gelişim ve kariyer basamakları süreçlerinin düzenlediği, mesleki özerkliklerinin ve iş güvencelerinin tanımlandığı bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalı, bu konuda eğitimin paydaşlarının önerileri dikkate alınmalıdır.”



 

Hak ve özgürlük yolculuğumuz kararlılıkla devam edecek

“Örgütlü gücümüzle emeğin ve özgürlüklerin teminatıyız” diyen Sevin, kuruldukları günden bu yana hep milletin yanında, haksızlıkların karşısında olduklarını belirterek, “Mücadelemizle kazandık, eğitim çalışanlarına kazandırdık. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz. Gücümüz; kalbimizi, aklımızı, heyecanımızı, hayallerimizi bir araya getiren örgütlülüğümüzdür. Birlikteliğimiz bereketli olsun. Teşkilat olarak mücadele ruhumuzu kaybetmeden, geldiğimiz noktayla yetinmeden, eğitim çalışanları için, bizden umutlu olanlar, bize bel bağlayanlar, mazlumlar, mağdurlar, hakkı yenilenler için daha çok çalışacak, çaba harcayacak, azimle, kararlılıkla yolculuğumuzu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.



Başkan adayları Mesut Öner ve Abdulnasır Şimşek’in konuşmalarının ardından yapılan seçimde, Mesut Öner yeniden başkanlığa seçildi.