Manisa 1 Şubesi

#SözleşmeliÇözümBekliyor başlığımız sosyal medyada geniş yankı uyandırdı

Memur-Sen Konfederasyonumuz ve bağlı sendikaların da katılımıyla gerçekleştirdiğimiz sosyal medya çalışmamız kısa sürede yüz binlere ulaştı, Türkiye gündemine girdi. Sosyal medyada yapılan hashtag çalışmasıyla sözleşmeli öğretmenlerin ve memurların talepleri dile getirildi, sorunlarına çözüm istendi.

Sözleşmeli personelin sorunlarına köklü çözümler istemek için iki gün üst üste gerçekleştirdiğimiz #SözleşmeliÖğretmenÇözümBekliyor ve #SözleşmeliÇözümBekliyor çalışmalarımız iki gün boyunca sosyal medyada gündem oldu. Başlıklarımız altında  üyelerimiz ve takipçilerimizin çalışma boyunca paylaştıkları bir çok sorun kamudaki sözleşmeli personelin içinde bulunduğu durumun boyutlarını ortaya çıkardı

Yüz binlerce twitin atıldığı çalışmada öncelikli talepler arasında sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, iş güvencesinin sağlanması ve tayin hakkının verilmesi yer aldı. Sözleşmeli memurların kısa sürede Türkiye gündeminin üst sıralarına taşıdığı #SözleşmeliÇözümBekliyor başlığı altında birçok talep dile getirildi.











Toplumun her kesiminden destek alan çalışmamız sözleşmeli istihdamının uzun vadede birçok soruna gebe olduğunu, gözetilemez süreçlere kapı aralayacağını gösterdi. Yüz binlerce twitin atıldığı bu sorunlara yetkililerin duyarsız kalmamasını, sorunun çözümü için en kısa sürede gerekli adımların atılmasını temenni ediyoruz.