Manisa 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Salihli'de

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri Salihli ilçesine ziyarette bulundu. Salihli Eğitim-Bir-Sen Şube Temsilcisi Durmuş Küçük ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Şube Başkanı Mesut Öner, okul ve kurumları ziyaret ederek kurum idarecilerinin ve eğitim çalışanlarının taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi. Yapılan değerlendirme toplantılarında eğitim çalışanları beklenti ve sıkıntılarını ilettiler.

Ziyaretin son bölümünde okul temsilcileri ile bir araya gelen Öner, eğitim camiasının gündeminde olan performans değerlendirme konusu ile ilgili olarak,“ Eğitimcilerin motivasyonunu bozacak, iş barışına halel getirecek performans değerlendirmesinin gündemden çıkarılması ülkenin, Bakanlığın, eğitim çalışanlarının ve kamu görevlilerinin hayrına olacaktır. ”dedi.

Ortak akıldan geçirilmeyen performans değerlendirmesi verimli olamaz

Çözüm bekleyen bir çok konu varken performans değerlendirmesinin gündeme getirilmesini anlayamadıklarını dile getiren Öner,” Öğretmen açığı, farklı istihdam modelleri, kamu vicdanını yaralayan mülakatla öğretmen atama yöntemi, eğitimcilere yönelik ölümle sonuçlanan şiddet olayları, kariyer basamaklarında yükselme sistemi, istihdamda zorluk çekilen bölgelerdeki sorunlar, eğitim yönetiminde yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere, birçok sorun çözüm beklerken, Millî Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenin performansını ölçmeye yönelik arayış içerisine girmesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Sorunlu performansının faturasını öğretmenlere çıkarmaya çalışanlar bizi başarı üzerinden motive etsinler. Bu ülkede en kıymetli işlerden birini yapan kitleyiz. Mesleğin itibarını zedeleyerek başarı elde edemeyiz. Bu konular ayaküstü karar verilecek işler değildir. İstişare edilmeden, paydaşların görüşleri alınmadan atılan adımları, uygulamaya konulmak istenen çalışmaları doğru bulmuyor, desteklemiyoruz. Bu tür politikalar tam zemine oturmuyor. Çünkü ortak akıldan geçirilmiyor. Çalışma yaparken, geçmişte yaşanan sıkıntıları göz gönünde bulundurmak; ülkenin, milletin, çalışanların hassasiyetini gözetmek, ileriyi düşünmek zorundayız. ”şeklinde konuştu.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini önemsiyoruz

 Eğitim-Bir-Sen olarak “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinin paydaşı olduklarını ve önemsediklerine dikkat çeken Öner, “Bir yetim gülüyorsa, başına şefkat eli değdiği içindir. Bir yetim gülüyorsa, bütün bir toplum gülüyor demektir. Bu nedenle, desteklediğimiz ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine her üyemizin sahip çıkmasını ve destek olmasını bekliyor ve istiyoruz.” dedi.

Salihli’ye teşekkür ediyoruz

Salihli’ye gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ve görüşmelerin verimli geçtiğini söyleyen Mesut Öner, “Salihli ziyaretimiz kapsamında okullarımızı ziyaret ederek üyelerimizle bir araya geldik. Sıkıntılarını, taleplerini ve çözüm önerilerini aldık. İlçe yönetimimiz ve kurum temsilcilerimizle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Ziyaretimizde bizi en güzel şekilde ağırlayan İlçe Temsilcimiz Sayın Durmuş Küçük başta olmak üzere ilçe yönetimimize, okul yöneticilerimize, okul temsilcilerimize ve üyelerimize tek tek teşekkür ediyorum.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim-Bir-Sen Salihli İlçe Temsilcisi Durmuş Küçük; “Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanımız Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilçemizi ziyaret ettiler. Kurum ve okullarımızı ziyaret ederek eğitim çalışanlarının sorunlarını ilk elden dinlediler. Son olarak okul temsilcilerimizle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Ziyaretlerinden dolayı İl Başkanımız Mesut Öner ve yönetim kurulu üyelerine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.