Manisa 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Üyelerini Sınava Hazırlıyor

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi Milli Eğitim Bakanlığının uygulama takvimini açıkladığı Şube Müdürlüğü Sınavı için üyelerine hazırlık kursu başlattı. Yaklaşık Kırk gün sürecek olan kurs Manisa Lisesinde akşam saatlerinde gerçekleşecek. Alanında uzman kişilerin görev alacağı kurs yapılacak iki deneme sınavı ile sona erecek.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner planlanan kursun uygulama sürecinde ilk derse katılarak üyeleriyle bir araya geldi. Öncelikle bütün üyelerine başarı dileklerinde bulunan Öner,” Yarına bakışımız, dünden edindiğimiz tecrübelerin birikimi, umudumuzun bize aşıladığı güç, milletimizle birlikte olmanın doğurduğu öz güvende saklıdır. Üyelerimiz için planlamış olduğumuz bu etkinliklerle örgütlü olmanın, organize olmanın en büyük direncimiz ve kazancımız olduğunu bir kez daha kanıtlamış olduk.”dedi.

Kurs yanında en güncel haliyle basılmış olan hazırlık kitabının da üyelere katkı sağlayacağını dile getiren Öner.” Nitelikli bir eğitim için yeterlilik düzeyi yüksek eğitim yöneticisi ihtiyacı gözetilerek, hak edenin görev almasını, hakkını verenin görevde kalmasını öngören kapsamlı, kalıcı bir eğitim yöneticisi yetiştirme ve görevlendirme sistemi kurulmalı ve bir an önce hayata geçirilmelidir.

Sendikacılığı sadece maddi bir kazanım aracı olarak görmeyen, üyelerinin hakları ve özgürlükleriyle birlikte çalışma hayatının diğer tüm unsurlarını da gözeterek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayabilmenin harcı, ekonomik olarak kalkınmanın kaldıracı, ülkemize karşı yapılan saldırıların kalkanı, içimizdeki kuklalara ve taşeronlara karşı direnç noktası; geçmişiyle barışık kültürel bir hamlenin mayalayıcısı, yarınlara iz bırakacak akademik araştırmaların icracısı olmak; sendikacılığı dünden bugüne, bugünden yarına köprüler kurmak, yeniden inkişaf ettirmek gibi bir misyonla yapmak tüm sendikal anlayışların üstünde bir yol tutmaktır. Çalışmalarımızı bundan sonra da bu bağlamda sürdürme azminde olacağız.”şeklinde konuştu.